El dissabte, 7 d’octubre, l’Alcora (l’Alcalatén) va acollir la 6a edició de la ‘Trobada de la FVNG’, emmarcada dins la seua X Trobada de Gegants i Cabuts, organitzada per la colla amfitriona d’enguany, la Colla de Gegants i Cabuts de l’Alcora.

Enguany, ha hagut una nombrosa participació de colles federades des que es celebra aquesta festa. 19 de les 27 colles federades actuals van donar-se cita a aquesta població de l’Alcalatén. Aquestes van ser les d’Ador (la Safor), Alcoi (l’Alcoià), Almassora (la Plana Alta), Benetússer (l’Horta Sud), Benicarló (el Baix Maestrat), Borriana (la Plana Baixa), l’Associació Cultural “Botafocs” de Castelló de la Plana (la Plana Alta), Daimús (la Safor), l’Associació de Dansants de Castelló de la Plana (la Plana Alta), Godella (l’Horta Nord), Monòver (el Vinalopó Mitjà), Navajas (l’Alt Palància), Oliva (la Safor), Ontinyent (la Vall d’Albaida), Paiporta (l’Horta Sud), Vila-real (la Plana Baixa), Vinaròs (el Baix Maestrat) i Xeresa (la Safor). A més, la colla amfitriona va convidar la colla de Cervelló, al Baix Llobregat de Catalunya. Totes elles van sumar més de 400 persones participants.

A les 10 h. les colles van anar arribant a la plaça de l’Ajuntament per plantar la imatgeria i, després de passar el matí per les rodalies del centre del poble, a les 14 h. es va produir el dinar de germanor de totes les colles convidades. Després de dinar, es van repartir el detall de recordatori a les colles participants per part de la colla amfitriona, la FVNG, l’Ajuntament de l’Alcora i la Caixa Rural de l’Alcora, col·laboradora de l’esdeveniment.

Ja de vesprada, cap a les 17 h. de la vesprada, va començar el passacarrer recorrent bona part del centre del poble i les colles van tornar a la plaça, on cadascuna va fer un ball de lluiment quan eren presentades. Després dels balls, el president de la FVNG, Carles Martí, va fer entrega del socarrat commemoratiu a la Colla Gegantera de l’Alcora, el qual acredita que ostenta el títol d’haver sigut la colla amfitriona de la 6a edició. Per finalitzar la Trobada, totes les colles van fer un ball final conjunt a ritme de tots/es els/les dolçainers/es i tabaleters/es presents.