El Grup de Danses Daimús va nàixer oficialment l’any 2003, després de participar durant un any en un curset subvencionat per l’Ajuntament de Daimús. L’1 de maig de 2003 es va fer la presentació oficial del Grup en l’Auditori municipal. Durant eixe any varen participar en el dia de la Santa Creu, en les Festes Patronals, en la Mare de Deu d’Agost en la platja de Daimús i el dia de la festivitat del 9 d’Octubre, i poc a poc d’aquesta manera es varen anar introduint i formant part de les festes i celebracions del poble.

El grup està format per balladors/es, rondalla i colla de dolçaina i tabal; i ha actuat en diferents poblacions valencianes, aixi com en altres indrets de l’estat com Murcia, Albacete, Mallorca o Las Palmas de Gran Canaria gràcies als intercanvis i les trobades.

No és fins el 2013 quan el grup comença a introduir-se en el Món Geganter amb la primera parella de cabuts, els quals varen ser estrenats en motiu del 10é aniversari del grup. En el 2018 s’estrenen les altres dues parelles en motiu del 15é aniversari del grup, i que, junt amb la parella estrenada al 2013, conformen el conjunt de la imatgeria daimusera actual.

Formen part de de la Federació Valenciana de Nanos i Gegants des de l’any 2019 i enguany serà la primera vegada que es celebra una trobada de nanos i gegants d’aquesta envergadura al cor del municipi de Daimús.